Már 2017 év végén elő rukkoltak az idei év divat trendjeivel a nagyobb divatházak, ennek kapcsán a témában illetékes portálok oldalain már jó ideje tájékozódhatunk 2018 főbb irányvonalaival kapcsolatban. De vajon a közvélemény, pontosabban a hétköznapi emberek véleménye mindig pozitív?

Persze, hogy nem. Szerintem joggal mondhatjuk, hogy amikor egy-egy divatbemutató fotóit látjuk, időnként a “te jó ég” és a “ki veszi ezt fel” tőmondatok jutnak eszünkbe. A kifutókon látható modellek általában nem is hétköznapi viseletre készülnek – kivéve azok, amelyeken kifejezetten ez a téma – sokkal inkább a fő divatirányt igyekeznek “belőni”.

Én azonban ezen is túl megyek: a szakmai nagyjai által “márpedig ez viselhető” ruhadarabok közül is ritkán találok hordható darabokat. Igaz, én a hétköznapi anyuka a kis vállalkozásával nem fordulok meg olyan helyeken, ahol az extrém ruhadarabokra pozitív reakciót kaphatnék. Általában elmondható, hogy mind ruházat mind kiegészítő tekintetében az elsődleges szempontok egyike mindig a hordhatóság. Mivel fogom kombinálni? – örök kérdés nálam, és ha nincs rá pozitív válasz, akkor az adott darab biztosan nem landol a kosaramban.

Oké, most füllentettem egy kicsit, mert van egy estélyi ruhám, amit t 17 éves koromban vásároltam – az akkori keresetemhez viszonyítva (ami nulla forint volt) sok pénzért – és a mai napig nem viseltem, pedig már 34 éves elmúltam. Időnként előveszem és felpróbálom, büszkén konstatálom, hogy még mindig jó rám, majd vissza kerül a szekrénybe. Nincs baj, várom a megfelelő alkalmat!

Vogue magazin cikke szerint a 2018-as év az egyéniségekről fog szólni. A képek nagy részét elnézve én egyáltalán nem vagyok egyéniség. Na sebaj, mindig akad azért némi vigasz.
Örömmel konstatáltam, hogy a farmer már megint – bocsánat, még mindig – divat, méghozzá idei évben a 70-es és 90-es évek retro szemüvegén keresztül tekintve. A szabásvonal engem mint kiegészítő készítőt nem befolyásol, annál nagyobb fókuszt helyezek azonban arra, hogy milyen egyéb finomságokat lehet ellesni, és adaptálni például egy karkötőre nézve.

Mivel tevékenységemből kifolyólag követem a divat alakulását, látok néhány általános trendet, amellyel  – kissé újragondolva – tudok azonosulni.
Az idei év nagy slágerei lesznek azok a viseletek, amelyeken pluszként van valami. Olyasmi, ami  egészen jól elkülönül, térben is kiugró.

Divat&Stílus online oldal cikkje alapján látható, hogy még az esküvő ruhák világában is megjelennek például a hatalmas masnik. Ezekkel a masnikkal én bizony már 2017-ben is jóban voltam, amikor megalkottam a Jeansy néhány első, online vásártérre szánt darabját.

A cikk a kép után folytatódik

Igaz ami igaz, az általam készített karkötők méreténél fogva nem bírnak el egy akkora masnit, amelyet egy menyasszonyi ruhára fel lehet aggatni, de meglátásom szerint ebben a méretben is rendkívül bájos és kifinomult.

Az előrejelzések nem álltak meg a ruháknál, természetesen már decemberben olvashattunk arról is a Retikül online magazinjában, hogy az ékszerek tekintetében melyek számítanak majd trendinek a 2018-as esztendőben.

A cikk szerint az aszimetria hódítani fog, amire alaposan fel kell készülnöm lélekben, mert valahogy nem ápolok jó barátságot ezzel a fogalommal. Mérleg vagyok  – mármint a horoszkópom – és szeretem, ha a dolgok egyensúlyban vannak. Ebből egyenesen következik, hogy a szimmetriát is szeretem. Azonban az mindenképpen jót jelent, hogy a “puha” ékszerek teret nyernek az idei évben, hiszen a Jeansy karkötői mind farmer alapanyaggal készülnek. Bár ez a szövet nem kasmír puhaságú, de mindenképpen lágyabb érzés viselni, mint bármelyik fém ékszert.

Ezúton ígérem, hogy csodálatos darabokat készítek idén is, a trendek figyelembevételével a szépérzékemre hagyatkozva, azzal a céllal, hogy mindennapi viseletünk szerves részeként ragyogjon egy-egy Jeansy minden hölgy csuklóján.