Mivel divat kiegészítőket készítek tisztában vagyok, hogy legalább illik utána járnom néhány alap dolognak a divat világából – legfőképpen az előrejelzésekről. Ahogy arról már korábban is említést tettem legalább annyira követem saját öltözködésem terén a trendeket, mint kóbor kutya a sintért. Éppen ezért eldöntöttem, hogy készítek magamnak (is) és az olvasóimnak egy trendkörkép jellegű összeállítást. Érdekes következtetésre jutottam….

Véletlenül sem szeretnék lázadni – kinőttem már abból a korból – de az a gondolat, hogy trendek nem is léteznek nem véletlenül, nem a semmiből ötlött a fejembe.
Hosszas kutatómunkával kihasználva az internet adta lehetőségeket kicsit kutakodtam a múltban, körülbelül 2015-ig visszamenőleg.

Mit találtam? Évről évre, néhány fix elemet leszámítva ahány portál annyi-féle trend előrejelzés. Vettem a fáradtságot, és kijegyzeteltem a “dolgokat” és megosztom veletek, hogy mire jutottam.

Ha egy teljesen átlagos ember vagy, mint én, és felmész az internetre megkeresni az adott év trendjeit, akkor vélhetőleg beírod a keresőbe például: “trend 2018” és lőn világosság. Vagy nem.
Elmondom mit fogsz találni: biztosan több portálon megjelenik az adott év hivatalos színe, ami azért jó,mert ez legalább fix. A Pantone vállalat, mely New Jerseyben található minden évben meghatározza az adott esztendő színét. Ha még nem láttad: 2018-ban az ultraviola lett az év színe!

A cikk a kép után folytatódik

https://www.instagram.com/p/Bdr38O7hDqF/

Forrás: Instagram/@mariatrschic_

Ha egy kicsit körülnézel akár az Instagarmon akár Pinteresten, látni fogod, hogy bútorokon keresztül egészen a köröm – és hajdtrendeken át természetesen a ruházkodás terén is megjelentek a lila színű fotók.

Ha már a színeknél tartunk, ezzel együtt jött be az is, hogy a tavalyi pasztell őrületből ugrottunk egyet idén az élénk színek felé. 2013-ban a smaragdzöld, 2014-ben az orchidea, 2015-ben a marsala (barnába hajló bordó), 2016-ban a rózsakvarc és derűs kék, míg 2017-ben a lombzöld (és az élénk sárga) lett az év színe.

Ezzel a színeket kivesézettnek tekintem, mert szeretnék még más észrevételeket is megosztani veletek. Például azt, hogy földi halandóként, amikor felmész az internetre és onnan próbálsz divat tippeket szerezni, nagyon el tudsz tévedni. Ahány online magazin, annyiféle trend tippet fogsz találni. Így ha kevés időd van, és csak egyet-kettőt olvasol el belőle, akkor nem jöhetsz rá, hogy gyakorlatilag majdnem minden trendi.

Írtam a cikk elején, hogy kijegyzeteltem évekre visszamenőleg a különböző portálok, magazinok ajánlásait adott évekre, és alig találtam egy-két fix pontot.

Megnyugtatással szolgált számomra, hogy az egyik fix pont a farmer: minden évben trendi valamilyen formában és árnyalatban. Csak szólok, idén 2018-ban állítólag a sötétkéké farmer lesz a divat. A másik fix pont majdnem minden évben a virág minta: itt a színösszeállításban, stílusban és a virágok méreteiben van évről évre különbség.

A következő cikkben majd egy kicsit kivesézem a 2018-as (állítólagos) trendeket, de ezt a cikket azzal zárnám le: ha igényesen öltözködsz, bármit veszel is fel, divatos leszel! Valamelyik divattal foglalkozó portálon biztosan trendiként lesz feltűntetve az adott szetted színvilága, fazonja, vagy mintája!